Към момента няма нови заболели от Коронавирус на територията на Община Кюстендил. Пробите на болничният персонал от Ковид отделението и всички служители на социалните услуги са отрицателни, а утре ще бъдат взети проби на служителите на социалният патронаж.

279 човека са под карантина, а Община Кюстендил е обработила 16 сигнала за доставка на храни и лекарства на граждани в нужда.

"Това към което трябва да засиля отново внимание е, че отново се раздават пенсиите. Колегите от полицията са на линия. Моля, да се спазва дистанция. С изненада откривам, че има опашки пред Тото пунктовете, явно пенсиите по някакъв начин се свързват с тотото и авантюрата. Спазвайте дистанция повече от 2.5 м., за да не се налага част от пенсията да отиде за санкция или лекарства." каза кметът Петър Паунов.

снимка: Кюстендил Инфо - новини от Кюстендил и региона

Собствениците на заведения не е необходимо да подават заявления до Община Кюстендил за започване на работа.

"Проведена беше среща, указанията са ясни, при спазване на дистанцията, която е упомената и всички предпазни мерки, които са задължителни съобразно разпоредбите на здравното министерство, диспенсерите с дезинфектант, защитните средства на персонала. отстоянията които се спазват за клиентите, всеки може да започва работа. Не е необходимо да изпращате заявления до общината" добави кметът на Община Кюстендил.

Детските градини в общината са почистени и дезинфектирани. Те са готови за работа, но се изчакват указания от Министерство на здравеопазването.