Онлайн обучение по рисуване за учениците си, заради ситуацията с коронавируса провежда кюстендилският художник Евгени Серафимов. Така децата не губят от уроците си, като пренасят училището вкъщи.

Всеки ден в определен час художникът Евгени Серафимов се включва в новосъздадента група с учениците му в една от социалните мрежи. Там той споделя видео, в което разяснява на децата, каква задача имат, след което той им показва как трябва да направят дадената рисунка.

Всъщност това беше една голяма мобилизация, на звънене по телефони, защото не всички деца имат такъв профил. Някои даже са малки, трябваше родителите да дадат съгласие, да направят профил или да ползват профил на родител. Сподели учителя Евгени Серафимов.

Според Серафимов този нов начин на преподаване на рисуване е добър, като единственият минус е липсата на социален контакт на децата.

снимка: Кюстендил Инфо

Включвам се на живо, обяснявам им задачата, предварително съм приготвил два електронни ресурса, които да им пусна. От типа Как да го направим- как да нарисуваш, как да оцветиш. Три- четири минутни видеа, където стъпка по стъпка се показва как да се нарисува дадения обект. Разясни учебният процес Евгени Серафимов

Всеки един от часовете продължава по 30 минути. През това време той отговаря на всеки един от учениците, ако имат някакви въпроси по направата на рисунката.

Най - интересно е, че господина ни преподава от ателието и първият път ни го показа, а аз много исках да го видя. Много е красиво. Днес рисувахме един октопод, а миналият път рисувахме рибка. Изрази впечатлението си от он-лайн обучението Ния Крумова.

Според художникът Евгени Серафимов този начин на обучение показва добри резултати не само в рисуването, но и при другите предмети от училище.