Във връзка с повишаване на заболеваемостта от Община Кюстендил призовават за стриктно спазване карантината и ограниченията на придвижване.

Кметът Петър Паунов призовава хората да отиват на КППтата с предварително подготвени декларации с попълнени данни за месторабота или социален ангажимент с човек в тежко здравословно състояние. Да няма струпвания за промяна на адреси, защото в противен случай Община Кюстендил ще бъде принудена да ограничи услугата.

снимка: Кюстендил Инфо

"От утре с моя заповед ще бъдат затворени кафе машините и вендинг автоматите на открито, тъй като препоръките на Националният кризисен щаб са, че там има допълнителни възможности за разпространение на зараза. Колегите са готови. В момента 68 човека са под карантина, като на 49 вече карантината е изтекла. Това са официалните данни, а има и много хора под доброволна карантина." каза кметът на Община Кюстендил Петър Паунов

Общината е оказала съдействие с автомобил на жена, която е очаквала съпруга си да се прибере от Дания.

"Тепърва предстои жестоката битка, за това ви моля за пълна отговорност. Имаме достатъчно време да се настроим. Всеки вече трябва да е подготвил място на което да се чувства уютно по време на карантината." допълни градоначалникът на Кюстендил

От Общината призовават да се подават сигнали във връзка с неспазването на отстояния и хигиенните мерки. По думите на кметът Петър Паунов екипите на Полиция, РЗИ, Агенция по храните и Общинска охрана са на линия.