Наказание "лишаване от свобода“ за срок от 2 години, изпълнението на което се отлага за изпитателен срок от 4 години, и глоба в размер на 1683,43 лв., постанови Районен съд – Кюстендил, под председателството на съдия Николай Николов за Р. М. от Кюстендил. Той е на 52 години, неосъждан.

Съдът призна подсъдимия за виновен в това, че в периода от 16 Март 2018 до 5 Юни 2018 г. включително, в гр. Кюстендил и в село Жиленци, в условията на продължаващо престъпление е извършил 2 деяния, при които е държал акцизни стоки, без бандерол, когато такъв се изисква по Закон, общо 266 броя кутии цигари от различни търговски марки, на обща стойност 1683, 43 лв., в немаловажни случаи - престъпление по чл.234, ал.1, пр.2, във вр. чл. 26, ал.1 от НК.

Кюстендил Инфо припомня, че две жени от Кюстендил вече изтърпяват ефективни наказания "лишаване от свобода“, заради подобни престъпления. Те първо са получили така наречените "условни присъди“, а в изпитателния срок отново са престъпили закона за което са осъдени отново. При втората присъда наказанието става ефективно, а срока от двете присъди се сумира.