Районна прокуратура - Кюстендил е привела в изпълнение влязла в сила присъда, с която е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от една година и глоба в размер на две хиляди лева на А. С. за незаконно държане на акцизни стоки без бандерол.

Престъпното деяние е било извършено от подсъдимата по време на изпитателния срок на наложено условно наказание от две години „лишаване от свобода“ по предходното наказателно производство спрямо нея, завършило през 2014 г. Въпреки това, няколко месеца по-късно, в периода 21 Януари 2015 г. – 23 Юни 2015 г., А.С. държала цигари от различни търговски марки без български акцизен бандерол. Нелегалната стока на обща стойност 1815,38 лева била укривана от нея в с. Гърляно, област Кюстендил и на главен път Е 871, в района под Първа бариера на ГКПП-Гюешево.

ГКПП Гюешево

Кюстендилски районен съд е признал подсъдимата за виновна за извършеното от нея деяние и я осъдил на две години затвор. След обжалване на присъдата, Окръжен съд – Кюстендил е потвърдил първоинстанционния акт.

Наложеното наказание ще се изтърпява от подсъдимата С. при общ режим. Приведено е в изпълнение и отложеното наказание по предходното дело срещу нея.