От РЗИ Кюстендил обявиха грипна епидемия на територията на община Кюстендил!

След извършен анализ и оценка на заболяемостта от грип и остри респираторни заболявания и установено наличие на данни за начало на грипна епидемия, със заповед на Директора на РЗИ – Кюстендил се обявява грипна епидемия на територията на община Кюстендил. Заболяемост в общината е за 27 Януари е била 73,78 на 10 000.

Със заповед на директора на Регионалната здравна инспекция започва незабавното изпълнение профилактичните и противоепидемични мерки от Оперативния план за надзор и контрол на грипа и острите респираторни заболявания в област Кюстендил през 2019 г.-2020 г.

Преустановяват се плановите консултации на здрави бременни жени и кърмачета, извършването на профилактични прегледи и имунизации, плановите операции и свижданията.

На територията на община Кюстендил е обявена грипна ваканция в училищата за времето от 29 Януари 2020 г. до 4 Февруари 2020 г.

Според учебния график 5 Февруари 2020 г. е ден за междусрочна ваканция, така че учебните занятия ще започнат с втори срок от 6 Февруари 2020 г.