16-тото издание на Международният детски музикален фестивал "Златни ябълки" ще се проведе в Кюстендил на 12 Октомври 2019 година.

Начало на фествивала ще бъде дадено в 10 часа на сцената на Читалище "Братство 1869“ в Кюстендил. За 18 часа е насрочен финалния концерт, в който ще вземат участие всички наградени.

Международният детски музикален фестивал "Златни ябълки" има конкурсен характер и се провежда всяка есен. Той събира талантливи деца от България и цяла Европа. Фестивалът се организира от господин Иван Стойнев, който е дългогодишен ръководител на детска вокална група "Тип Топ" и ръководител на Читалище "Добрина". Съорганизатори са Община Кюстендил и Читалище "Братство 1869".

" 16 години... никак не са малко! Ако не бяха хората които ни помогаха финансово, ако не бяха младите артисти, ако не бяха техните родители със своите трепети и отношение, ако не бяха вокалните педагози с тяхната професионална подготовка нямаше да има "Златни ябълки" благодарим ви" казват организаторите на фестивала.

Целта на фестивала "Златни ябълки" е да даде възможност за изява на талантливите деца от различни държави и да възпита отношение към добрата музика.
Талантливи участници от Международен детски музикален фестивал "Златни ябълки" печелят награди от участието си в други международни фестивали от Сърбия, Македония, Албания, Австрия и др.