Костадин Митков Костадинов от град Кюстендил има нужда от финансова помощ за операция в чужбина. Той загубва зрението си след работа с телоподаваща машина, но специалисти от Турция дават големи надежди за възстановяването му. Специалисти от болница в Истанбул му гарантират на 90%, че ще възстанови зрението си. За операцията и имплантите са необходими 13 000 долара - сума която е непосилна за семейството.

"Работех по изкърпването на една кола. Освететих се лепейки с телоподаващата машина, но това не се случва за пръв път. След три - четири дни започнаха да ме болят очите. Лекарите от кюстендилската болница ми предписаха лечение с капки за очи, но ефект нямаше. След това се оказа, че в очите имам гной и зрението започна да ми се губи. За около една седмица напълно изчезна. Не виждам нищо освен по-ярка светлина." разказва за трагедията си Костадин.

Историята започва преди две години. Оказва се, че Костадин е с изгорени роговици на двете очи. Между временно е освидетелстван от ТЕЛК с 100% инвалидност с право на придружител, защото той няма как сам да се справя.

"Сега е назрял момента, докато все още вижда макар и само по-ярка светлина. Ако се не се подложи на операцията шанса му е никакъв. Апела ни е - който може и с каквото може нека да помогне." обяснява Анелия Николова, която живее заедно с Костадин.

16 години е работил като шофьор на линейка в Спешен център - Кюстендил. Никога няма да забрави случай на 3 годишно дете, което се изгорило с топла вода. Дръпнало тенджера от печката и се изгорило от главата до петите. Първо го докарва от град Бобов дол в Кюстендил, а след това по спешност го закарва до Пирогов.

Костадин е млад човек и има нужда от помощ за да живее пълноценен живот. Той е на 48 години. Семейството му се надява сумата да се събере час по-скоро, защото в началото на месец Април трябва да пътуват за Истанбул където да се извърши операцията.


Дарителска сметка за Костадин Митков Костадинов е открита в ОББ.
Номерът е: BG14UBBS80021067167040