Млада майка от Кюстендил е безпомощна пред съседка, която храни десетки котки пред блока на ул. "Ивайло". Стефания Радославова се грижи за две деца, едното от тях е бебе.
 
"Ние живеем тук от четири години и като че ли само аз се опитвам да направя нещо, на другите не им прави впечатление. Жената е пенсионерка, храни котките пред блока, а отделно има и такива, за които се грижи в апартамента си. Носи се зловонна миризма, а някои от котките дори са приносители на болести", твърди Стефания. 
 
"Лошото е, че тя ги храни, но не полага никакви други грижи, като например да ги обезпаразити или кастрира. А храната хвърля директно от прозореца", твърди младата майка.
 
Семейството й се принудило да си сложи решетки на прозорците, тъй като котките стигали до първия етаж.  Друг проблем е, че при оставена входна врата, четириногите влизат и препикават пред вратите на апартаментите. 
 
"Говорила съм няколко пъти с жената, тя  е била лекарка, но само вдига рамене и каза "ми и те са душички, ако имаш възможност справи се ти с проблема и ги махни", разказва Стефания.
 
Кюстендилката е готова да сигнализира община Кюстендил и Регионалната здравна инспекция.