Музикалният форум ще се проведе от 5 до 8 април 2017 г. в гр. Кюстендил. Организатори - Община Кюстендил и читалище „Братство 1869”, със съдействието на Министерство на културата на Република България и Информационен център Европа Директно – Кюстендил.

На 5 април от 15:00 ч. пред читалището ще се проведе Младежко изложение, от 16:00 ч. Пресконференция ще дадат гостите и журито на конкурса, от 17:00 ч. ще стартира традиционното дефиле в централната градска част с участието на мажоретни състави от Кюстендил и страната.

Официалното откриване е на 5 април от 18:00 ч. в Общински драматичен театър – Кюстендил.

Конкурсните дни от 5 до 8 април ще протекат в залите на читалище „Братство 1869”.

Тази година заявки за участие са подали китаристи от България, Сърбия, Македония, Турция, Гърция Русия, Украйна и др. В журито на конкурса са поканени едни от най-утвърдените имена в България и чужбина като проф. д-р Панайот Панайотов, проф. д-р Урош Дойчинович – Сърбия, доц. д-р Стела Динкова, д-р Нели Недева, д-р Столина Добрева и др.

В програмата са предвидени множество лекции, беседи и концерти на гостите от страната и чужбина - Никола Монтела – Италия, Виктор Илич,  Весна Петкович и Братислав Златкович – Сърбия, Корина Вогюка – Гърция, Дуо Росен Идеалов – кларинет и Георгита  Бояджиева – виолончело,  „Марчин Козьол квинтет”- Полша, Явор Генов – лютня и др.

На 7 април Майсторски класове по китара ще проведе Дарко Багески от Македония.