2 пешеходци са пострадали вчера при пътни произшествия в областта. В Кюстендил на пешеходна пътека е блъсната 51-годишна пешеходка от т.а. „Тойота“, управляван от 66-годишна водачка. Пострадалата е закарана в кюстендилската болница с разкъсноконтузна рана на главата, без опасност за живота е. Тестовете за употреба на алкохол и наркотици на водачката на автомобила са отрицателни. Сигналът за произшествието е постъпил в полицията в 19.45 ч. Досъдебно производство е образувано по случая, уведомена е прокуратурата.

В Дупница пътното произшествие е възникнало малко след 13.30 ч. На пешеходна пътека в града е блъсната 17-годишна пешеходка от л.а. „Ауди“, управляван от 18-годишен водач. Пострадалата е настанена в дупнишка болница със счупен таз. На водача на автомобила са направени тестове за употреба на алкохол и наркотици, резултатите са отрицателни. Досъдебно производство е образувано по случая в РУ Дупница, уведомена е прокуратурата.

2 пожара са гасили вчера екипи на РСПБЗН в областта, единият е нанесъл щети. Изгоряло е ел. табло в с. Овчарци. Причина за запалването е късо съединение.