Вчера служители на РУ Дупница са установили 83-годишен мъж от с. Бистрица, който е обявен за изчезнал от семейството му. Сигналът е подаден в полицията в Дупница  малко преди 12.00 ч. Служителите предприели незабавни издирвателни действия, съдействие са оказали и кметовете на селата Бистрица и Самораново. След около 6 часа възрастният мъж, който е със затруднена двигателност,  е намерен в края на с. Бистрица. Настанен е в дупнишка болница дехидратиран. 

Снощи около 22.00 ч е открита 33-годишната жена от Кюстендил, която бе  в неизвестност от 1 юни и бе обявена за издирване. В задоволително здравословно състояние.

Вчера 49-годишен мъж от Дупница е отправял заплахи и закани за убийство към собственика на производствена база в гр. Бобошево. След като разбрал, че е подаден сигнал в полицията за деянието е напуснал базата. Пристигналият на място полицейски екип е снел обяснения от свидетели на случилото се. Дупничанинът все още не е установен. Досъдебно производство е образувано по случая в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера 36-годишен мъж е бил нападнат в двора на къщата му в с. Червен брег  от двама неизвестни, след нанесен му побой е с комоцио. Служители на РУ Дупница са предприели незабавни действия и извършителите на деянието са установени и задържани с полицейска заповед. Те са от с. Яхиново и са на 54 и на 25 г. Бързо полицейско производство е образувано по случая в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера дупнишки полицаи са задържали 63-годишен  мъж от с. Бистрица за управление нерегистриран мотоциклет и след употреба на алкохол. Дрегерът е отчел резултат 2.39 промила алкохол в издишания въздух.Взета му е кръв за изследване. Бързо полицейско производство е образувано по случая, уведомен е дежурен прокурор.

Три пожара са гасили вчера екипи на РСПБЗН, единият е нанесъл щети. Изгорял е лек автомобил на АМ „Струма“. Причина за запалването е техническа неизправност.  Няма пострадали хора.