46-годишен мъж е задържан вчера от кюстендилски криминалисти за извършени кражби. За времето от 12 до 15 април той е отнел от къщи в града акумулаторна батерия, маратонки, медни проводници /15 кг/, перфоратор, трион, куфар с инструменти. Част от откраднати вещи са иззети от него. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Досъдебно производство е образувано вчера в РУ Дупница за търговия със стоки от запазени търговски марки без съгласието на притежателя на изключителното право за това – от търговски обект в града са иззети 17 спортни комплекта.  За случая е уведомен дежурен прокурор.

57-годишна жена е подала сигнал в полицията в Дупница вчера, че е обект на тормоз от бившия й партньор на работното й място в Сапарева баня. Бързо полицейско производство е образувано по случая, уведомен е дежурен прокурор.

Кражба  от жилище на електронен сейф е заявена вчера в РУ Кюстендил, по данни на заявителя в сейфа е имало 400 лв., златни накити и 4 мобилни телефона. Дежурна полицейска група е извършила оглед на място, досъдебно производство е образувано по случая, уведомен е дежурен прокурор.

5 пожара са гасили екипи на РСПБЗН в областта вчера. 4 от тях са причинени поради небрежност, потушени са и щети не са допуснати. 1 от пожарите е причинен от късо съединение в електропреносната мрежа – възникнал е в землището на с. Котугерци, огънят е навлязъл в смесена гора – унищожени са 10 дка иглолистна гора и 8 сгради. Пожарът е угасен от 3 екипа на РСПБЗН.