Бързо полицейско производство е образувано вчера в РУ Кюстендил за управление на МПС с неистинско СУМПС.  Проверката на л.а. „Мерцедес“, управляван от 43-годишен кюстендилец, служителите извършили на ул. „Цар Освободител“, установили, че водачът не притежава българско СУМПС, представя свидетелство, издадено от в Република Гърция. Установено е, че водачът не е напускал страната преди датата на издаването на документа. За случая е  уведомен дежурен прокурор.

Вчера дупнишки полицаи са  установили и задържали 22-годишен извършител на кражба от лек автомобил в града. Той е отнел мъжка кожена чанта с документи. Работата по образуваното досъдебно производство продължава РУ Дупница.

Вчера е получен сигнал чрез тел. 112 за намерен труп на мъж в землището на с. Горни Кортен от овчар, който е бил със стадото си в района. Трупът е на мъж на възраст около 30 години, с  неустановена самоличност е. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор. 

Вчера екип на РСПБЗН Дупница е гасил пожар в л.а. „Ланчия“, запалването е причинено от техническа неизправност, инцидентът е възникнал в с. Самораново. Унищожен е двигателен отсек на автомобила.