Вчера служители на РУ Кюстендил и РУ Дупница са задържали двама мъже за нарушаване на съдебна заповед за защита от домашно насилие. Кюстендилецът е 27-годишен, задържаният в с. Слатино е на 36 г., двамата мъже са известни на полицията и с други противозаконни деяния. Образувани са бързи полицейски производства по случаите, уведомена е прокуратурата.

Бързо полицейско производство е образувано в  РУ Рила за ползване на ел. енергия чрез приспособление, което дава възможност за неотчитане . Проверката в къща в Рила е извършена след сигнал на електроразпределителното дружество.  За случая е уведомен дежурен прокурор.

Вчера при извършена проверка в търговски обект в Дупница са открити иззети стоки със запазени търговски марки, предлагани в обекта без съгласието на притежателя на правото за търгуване. Бързо полицейско производство е образувано по случая в РУ Дупница, уведомена е прокуратурата.

Бързо полицейско производство е образувано в РУ Бобов дол за управление на МПС след употреба на наркотично вещество. 23-годишният водач, гражданин на Р Косово, е задържан с полицейска заповед. Проверката е извършена на пътя Дупница- Кюстендил, водачът на л.а. „Ауди“ е тестван с техническо средство. За случая е уведомен дежурен прокурор.

Кражба на множество вещи от къща в с. Мурсалево е заявена вчера в РУ Рила, отнети са въздушна пушка,винтоверти, старинна сабя и др. Проникването е осъществено чрез взлом. По данни на заявителя кражбата е извършена за времето от 27.12.23 г. до 5.2.2024 г. Досъдебно производство е образувано по случая, уведомена е прокуратурата.

Кражба на керамичен котлон, вградена фурна и телевизор  от къща в града е заявена вчера в РУ Кюстендил. Проникването е осъществено чрез взлом. Досъдебно производство е образувано по случая, уведомена е прокуратурата.

9 пожара са гасили вчера екипи на РСПБЗН в областта, 7 от тях са причинени поради небрежност. Един – възникнал в жилищна сграда в с. Гърляно, е причинен поради строителна неизправност. Унищожени са 12 кв. м покривна конструкция. Няма пострадали хора. Пожарът е потушен от 2 екипа на РСПБЗН – Кюстендил.