17-годишно момиче от Кочериново е задържано от служители на РУ Рила за притежание на наркотично вещество. При проверката от нея е иззета опаковка марихуана. Видът на наркотика е установен с полеви наркотест. Досъдебно производство е образувано по случая, уведомена е прокуратурата.

42-годишен мъж е задържан вчера от служители на РУ Дупница, той е направил опит да открадне електронно заключващо устройство от къща, като го е изкъртил. Досъдебно производство е образувано по случая, уведомена е прокуратурата.

Бързо полицейско производство е образувано в РУ Кюстендил за нарушаване на заповед за защита от домашно насилие. 42-годишният нарушител е задържан с полицейска заповед. За случая е уведомен дежурен прокурор.

Кражба на бетонни плочки от двор на къща в с. Яхиново е заявена вчера в РУ Дупница, досъдебно производство е образувано по случая, уведомена е прокуратурата.

Досъдебно производство е образувано в РУ Кюстендил вчера за повреждане на чужда собственост – нарушена е водоснабдителна система в землището на с.Драговищица. За случая е уведомен дежурен прокурор.

Вчера екипи на РСПБЗН са гаси 5 пожара, единият е нанесъл щети – изгоряло е ел.табло на ул. „Стаматов“ в Кюстендил. Запалването е причинено от късо съединение.