Над 300 грама наркотично вещество са открили и иззели вчера кюстендилски криминалисти при проведени специализирани действия на 2 адреса в с. Коняво. В къщата на баба му на 26-годишен мъж са открити електронна везна и 2 вакумирани плика с канабис, общото им тегло е 334 г. В къщата, в която живее 26-годишният, са открити и иззети сгъвки с канабис/44 г/. Видът на наркотика е установен с полеви наркотест.Досъдебно производство е образувано по случая, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера при ПТП в Дупница е пострадала 56-годишна пешеходка. 30-годишен водач на л.а. „Фолксваген“  я е блъснал. Произшествието е възникнало в 17.30 ч на кръстовището, образувано от улиците „Цар Симеон“ и „Бузлуджа“. Пешеходката е пресичала на пешеходна пътека. Настанена е в дупнишка болница за лечение с множество травми. Тестовете за употреба на алкохол и наркотици на водача на лекия автомобил са отрицателни. Досъдебно производство е образувано по случая, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера екипи на РСПБЗН са гасили пожар в Кюстендил, причинен от късо съединение. Щети не са допуснати. Оказана е техническа помощ при възникнало ПТП в Кюстендил, няма пострадали.