Двама мигранти са задържани вчера от дупнишки полицаи. Те са забелязани в центъра на с. Червен брег малко преди 13.00 ч, когато е постъпил и сигналът в полицията в Дупница. Снети са им обяснения, без документи са и са се представили като граждани на Кралство Мароко. Единият е на 31 г., другият – на 23 г. Работата с тях продължава сектор „Миграция“ – ще бъдат транспортирани до център за временно настаняване в столицата.

21-годишен водач на „Фолксваген“ е задържан вчера с полицейска заповед, управлявал е автомобила след употреба на наркотично вещество. Тестът е направен с техническо средство. Проверката е извършена на ул. „Цар Освободител“ в Кюстендил. По случая е образувано  бързо полицейско  производство, уведомен е дежурен прокурор. 

Вчера в РУ Кюстендил е заявена кражба на 200 лв. и лични документи от л.а. „Нисан“, който е бил паркиран на ул. „Пловдив“ в Кюстендил. Досъдебно производство е образувано по случая, уведомен е дежурен прокурор.

Досъдебно производство е образувано в РУ Дупница вчера за незаконно присъединяване към електропреносната мрежа и извършена кражба на ел. енергия от трафопост в с. Пиперево. За случая е уведомена прокуратурата.

Пожар, причинен поради небрежност в землището на с. Горни Кортен, е гасил екип на РСПБЗН – Кюстендил, щети не са допуснати. Огънят е обхванал 12000 кв. м.