Вчера кюстендилски полицаи са задържали 15-годишно момиче за притежание на наркотично вещество, при извършените процесуални действия от нея са иззети 14 станиолови сгъвки с амфетамин и опаковка амфетамин, укрита в местността „Гола Велика“. Видът на наркотика е установен с полеви наркотест. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Снощи при извършена проверка на л.а. „Алфа Ромео“, управляван от 33-годишен дупничанин, служители на РУ Дупница са открили и иззели от автомобила опаковка амфетамин/62 г/ и опаковка марихуана/179 г/. Видът на наркотичните вещества е установен с полеви наркотест. Водачът и пътничката/36 г/ са задържани с полицейска заповед. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера кюстендилски полицаи са установили и задържали извършител на кражба на велосипед от къща в Кюстендил. Задържаният/36 г./ е известен на полицията и с други противозаконни деяния. По случая е образувано бързо полицейско производство, уведомен е дежурен прокурор.

Двама водачи на МПС са починали при ПТП снощи. Инцидентът е възникнал малко след 21.30 ч напътя  излизане от Дупница към Кюстендил. Сблъсъкът между л.а. БМВ, управляван от 20-годишен от Бобов дол, и л.а. „Опел“, управляван от 42-годишен кюстендилец, е челен. Водачът на опела е починал на място, водачът на другия автомобил е починал няколко часа по-късно в дупнишка болница. Там са настанени и 2 момичета, които са пътували в автомобилите. Едната е на 17 г., другата – 14. По първоначални данни са без опасност за живота. Досъдебно производство е образувано по случая в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

2 пожара, причинени поради небрежност, са гасили вчера екипи на РСПБЗН в областта, щети не са допуснати. Екип на РСПБЗН – Дупница, е оказал  техническа помощ при възникнало ПТП за изваждане на водачите и пътниците от автомобилите.