Вчера рилски полицаи са задържали 37-годишен местен жител за извършена кражба на 1500 лв. от къща в града. По данни на заявителя кражбата е била извършена предната вечер. При предприетите специализирани действия служителите установили извършитиля и по-голямата част от парите са иззети от него. Той е известен на полицията с множество противозаконни деяния, осъждан е. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Рила, уведомен е дежурен прокурор.

Досъдебно производство е образувано в РУ Дупница вчера за държане на наркотично вещество. У 27-годишен мъж, изтърпяващ наказание в затворническото общежитие в с. Самораново, е открит хероин/1.86 г/. Видът с наркотика е установен с полеви наркотест. За случая е уведомен дежурен прокурор.

През изминалата нощ кюстендилски полицаи са задържали 30-годишен водач на л.а. „Опел“ за управление след употреба на алкохол. Проверката е извършена на ул. „Петър Берон“, дрегерът е отчел резултат 1.33 промила алкохол в издишания въздух. По случая е образувано бързо полицейско производство в РУ Кюстендил.