В края на миналата седмица служители на РУ Рила са задържали мъж на 38 години и жена на 31 за притежание на наркотично вещество. Служителите извършили проверката на л.а. „Шкода“в района на Рила. По време на проверката жената е предала доброволно 2 цигари/марихуана/, а при последвалото претърсване на автомобила са открити още 2 опаковки със сухата листна маса. Последвало е претърсване в каща в Рила, собственост на двамата,открита и иззета екутия със суха листна маса. При направения полеви наркотест листната маса е реагирала на канабис. Двамата са задържани с полицейска заповед в ареста на РУ Рила. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица кюстендилски криминалисти са задържали 18-годишна и 2-ма мъже на 20 и на 29 години за притежание на наркотични вещества. От жената са иззети 54 грама амфетамин и 32 грама марихуана, от 20-годишния – 9 грама амфетамин и 4 грама марихуана.От 29-годишния мъж е иззета станиолова опаковка канабис. Видът на наркотичните вещества е установен с полеви наркотест. По случаите са образувани досъдебни производства, притежателите на наркотичните вещества са задържани с полицейска заповед в ареста на РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица в РУ Кюстендил е заявена кражба на 14 000 лв. от л.а. „Мерцедес“, който е бил паркиран пред автокъща в града. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

53-годишен пастир е бил блъснат от бик в землището на с. Рашка Гращица по време на паша. Пострадалият е закаран в кюстендилската болница за оказване на здравна помощ, починал е в здравното заведение. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера в РУ Дупницча е образувано досъдебно производство за нарушено предписание на РЗИ за поставяне под карантина за 10 дена, считано от 29 септември. 17-годишен младеж е напуснал жилището, издирва се.