В края на миналата седмица служители на РУ Кюстендил са задържали двама млади мъже в местността „Гола Велика“ край Кюстендил в близост до 7 корена канабис с височина около 2 м. Растенияата са изкоренени, в условията на неотложност са извършени претърсвания в жилищата на двамата мъже, в едното жилище е открита и иззета суха листна маса 1 кг. Единият от задържаните е 21-годишен, другият е на 23 г. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил, удедомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица дупнишки полицаи са задържали 21-годишен младеж за притежание на наркотично вещество. При извършена проверка на ул. „Цар Самуил“ в града у младия мъж е иззета опаковка с канабис, видът на наркотика е установен с полеви наркотест. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Бързо полицейско производство е образувано в РУ Кюстендил в края на миналата седмица за управление на МПС след употреба на алкохол. 61-годишният водач на л.а. „Рено“ е бил зад волана с 1.57 промила алкохол. Проверката служителите изваршили на ул. „Шипка“ в града. Водаочът е задържан с полицейска заповед за 24 ч.

В края на миналата седмица служители на РУ Кюстендил са задържали 58-годишен мъж за търговия с акцизни стоки, установен е в момент на продажба на 1 стек цигари без български акцизен бандерол. При последвалата проверка в жилището му са открити и иззети още 20 стека цигари без български акцизен бандерол. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица при ПТП е пострадала 79-годишна пешеходка на ул. „Гороцветна“ в Кюстендил, тя е настанена в здравно заведение с фрактура на бедрена кост, без опасност за жилота е. Била е блъсната от л.а. БМВ, водачът е оказал първа помощ на пешеходката. Досъдебно производсство е образувано по случая.

През почивните дни в РУ Кюстендил и РУ Дупница са заявени 2 повреждания на чужда собственост - на вещи в мазе в Кюстендил, и на ролетна щора на прозорец на къща в Дупница. Образувани са дознания по случаите.

Кражба от фирмен офис в с. Бараково е заявена в РУ Рила в края на миналата седмица, отнети са пари, кафемашина тонколона, досъдебно производство е образувано по случая; в РУ Дупница е заявена кражба на моторна резачка, моторен двигател за лодка, циркуляр и други инструменти от гараж в града, проникването е осъществено през незаключена врата, досъдебно производство е образувано по случая.

6 пожара са гасили екипи на РСПБЗН в края на миналата седмица, 2 сигнала са обслужени за оказване на техническа помощ.