В края на миналата седмица дупнишки полицаи са задържали двама мъже на по 20 години за притежание на наркотични вещества.

Единият е проверен на паркинг в града в личния му автомобил „Ауди“, в автомобила са открити и иззети 68 опаковки канабис. При последвалите процесуално следствени действия в имота, обитаван от него, са открити и иззети още 806 грама канабис, укрити в стопански обект в пластмасов съд, и в клетка за зайци още 2.26 грама канабис.

Видът на наркотичното вещество е установен с полеви наркотест. Притежателят на наркотичното вещество е задържан с полицейска заповед в ареста на РУ Дупница, образувано е досъдебно производство по случая, уведомен е дежурен прокурор.

Другият притежател на канабис, също задържан с полицейска заповед, е проверен на ул. „Княз Борис“ в Дупница, у него е открита опаковка, съдържаща 1.43 грама. Видът на наркотика е установен с полеви наркотест. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

32-годишен мъж от Кюстендил е задържан снощи от Кюстендилски полицаи за управление на МПС след употреба на алкохол и причиняване на ПТП. Пътният инцидент между 2 леки автомобила „Опел“ е възникнал около 20.00 ч в с. Горановци. Няма пострадали хора, тестът за употреба на алкохол е отчел резултат на 32-годишния водач 2.12 промила алкохол в издишания въздух. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

2 сигнала за повреждане на чужда собственост са получени в края на миналата седмица – в РУ Кюстендил е заявено надраскване на капак на л.а. „Хонда“ в с. Жиленци, в РУ Рила е заявено повреждане на входна врата на неработещ ресторант. Местопроизшествията са обслужени от дежурни полицейски групи, образувани са досъдебни производства по случаите.

Три пожара са гасили екипи на РСПБЗН в края на миналата седмица в Кюстендилско, 1 от тях е нанесъл щети – унищожен е двигателен отсек на л.а. „Рено“. Автомобилът е паркиран пред дома на собственичката в с. Самораново. Противопожарният екип е спасил останалата част от автомобила. За изясняване на причините за възникването на пожара е извършен оглед на място, образувано е досъдебно производство в РУ Дупница за палеж. Уведомен е дежурен прокурор.