В края на миналата седмица в РУ Кюстендил са заявени 2 повреждания на чужда собственост – взломена е входна врата на стрелкови пост и е счупено стъкло на моторен влекач; счупен е прозорец на детска градина в града, от двата обекта липси не са установени. Местопроизшествията са обслужени от дежурна полицейска група. Образувани са досъдебни производства, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица в РУ Рила е заявено прострелване на ловно куче в землището на с. Стоб; повредена е предна гума на л.а. „Рено“ в землището на с. Бураново. Местопроизшествията са обслужени от дежурна полицейска група, образувани са досъдебни производства по случаите, уведомен е дежурен прокурор.

В РУ Дупница е заявено взломно проникване в къща в града, отнети са бормашина, ъглошлайф и 85 лв. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица екипи на РСПБЗН са гасили 8 пожара, 1 от тях е нанесъл щети – в апартамент в Кюстендил са унищожени бяла, черна и компютърна техника,холна маса. Пожарът е причинен от късо съединение, спасен е апартаментът, няма пострадали хора.

Екипи са оказали техническа помощ при 2 повиквания да бъдат обслужени пациенти от медицински екипи.