55-годишен мъж от с. Дворище е задържан вчера от служители на РУ Кюстендил за незаконно притежание на оръжие и боеприпаси. Процесуално-следствените действия са осъществени след получен сигнал, че в имота се съхраняват оръжия. Открити и иззети са законно притежавани револвер и ловна пушка, които не са съхранявани по правилата, 26 метални и дървени части за огнестрелни оръжия, 2 цеви със спускови механизми и 2 ловни патрона, метална граната. По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера служители на РУ Дупница са задържали 58-годишен мъж от Сапарева баня за хулигански действия и грубо нарушаване на обществения ред. Той насочил автомобила си „Мерцедес“ към 27-годишен мъж на ул. „Джерман“ в Сапарева баня. „Качил“ го е на предния капак на автомобила си. Инцидентът е предшестван от скандал помежду им. Няма пострадали. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера екип на РСПБЗН – Рила, е гасил пожар в частен имот в с. Стоб. Материални щети не са допуснати, пожарът е причинен от техническа неизправност на газова бутилка.