2.240 кг канабис и металотърсач са открили и иззели кюстендилски полицаи в събота. Процесуално-следствените действия са проведени в къща в с. Граница. Видът на наркотичното вещество е установен с полеви наркотест. 41-годишният ползвател на къщата е задържан с полицейска заповед за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Бързо полицейско производство е образувано в края на миналата седмица в РУ Дупница за управление на МПС след употреба на наркотични вещества. Проверката е извършена в района на спортната зала в града. 22-годишният водач на л.а. Ауди е тестван с техническо средство. За случая е уведомен дежурен прокурор.

В края на миналата седмица в РУ Дупница е заявено повреждане на чужда собственост – срязани са 4 гуми, и кражба на регистрационните табели на л.а. Ауди, паркиран на ул. „Ал. Стамболийски“. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

В събота при ПТП е пострадал 25-годишен мъж от Дупница. Той се е движел по пътното платно, блъснат е от полицейски автомобил, изпълняващ служебни задължения. Пострадалият е настанен в столична болница за лечение, по първоначални данни е без опасност за живота. Пътният инцидент е възникнал малко преди 7.00 ч на път II-62 в района на разклона за с. Крайници в посока Дупница. Тестът на водача на служебния автомобил за употреба на алкохол и наркотици е отрицателен, взета му е кръв за анализ. По случая е образувано следствено дело, уведомен е дежурен прокурор.

6 пожара са гасили екипи на районните служби ПБЗН в края на миналата седмица в Кюстендилска област. 3 от тях са нанесли щети, загинал е 77-годишен мъж, пострадал е 34-годишен. Обслужени са и 5 произшествия по оказване на техническа помощ.

На 16 януари при пожар в къща в с. Паничарево, общ. Бобов дол, е починал 77-годишният обитател на къщата, унищожени са 100 кв. м покривна конструкция, пожарът е угасен от 2 екипа на РСПБЗН – Бобов дол. Спасена е останалата част от сградата. Трупът на починалия е закаран за аутопсия в кюстендилската болница. Причините за възникването на пожара изяснява РУ Бобов дол, образувано е досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера при пожар в гараж в Бобов дол е пострадал 34-годишният собственик, опитал да гаси сам, с изгаряния по ръцете е и без опасност за живота. Огънят е унищожил 5 кв. м дървена обшивка. Спасена е сградата. Причина за възникването на пожара е късо съединение.

В края на миналата седмица при пожар в къща за гости в с. Смоличано са унищожени 15 кв. м дюшеме, коминно тяло, 15 кв. ламперия. Противопожарният екип е спасил останалата част от къщата. Пожарът е причинен от самозапалване в комин.