Вчера служители на РУ Рила са задържали двама мъже на по 25 години за притежание на наркотични вещества. Процесуално-следствените действия са проведени на 2 адреса – в домовете им. В жилищата са открити по 1 опаковка канабис. Видът на наркотичното вещество е установен с полеви наркотест. От едното жилище е иззета малка електронна везна и 6 пачки с банкноти с различен номинал на обща сума 27 108 лв. По случаите са започнати досъдебни производства, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера в ареста на РУ Кюстендил е задържан 43-годишен мъж за извършена кражба на 8 секири от ковашка работилница в града . Секирите са иззети от задържаното лице. Работата по образуваното досъдебно производство продължава. Изяснява се съпричастността му и към други противозаконни деяния.

Вчера в РУ Дупница е заявена кражба на мъжка кожена чанта с 300 лв. и лични документи и портфейл със 700 лв. от фирмен офис в града. Дежурна полицейска група е извършила оглед на място. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

Снощи екип на РСПБЗН - Кюстендил, е гасил пожар в лек автомобил „Ауди“. Автомобилът е бил паркиран във фирмен имот на ул. „Дупнишко шосе“ в града. Огънят е унищожил двигателен отсек и предните гуми. Спасена е останалата част от автомобила. Дежурна полицейска група е извършила оглед на място, установено е, че пожарът е причинен умишлено. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.