Вчера служители на РУ Кюстендил са задържали 41-годишен мъж за нанесена средна телесна повреда на съпругата си – пострадалата е със счупен нос след нанесен й побой. По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица в РУ Кюстендил е заявена кражба на 10 секири от ковашка работилница в града. Проникването е осъществено чрез взлом. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

В събота в землището на с. Дяково е открит прострелян в областта на гърдите в собствения му автомобил 43-годишният мъж, който бе обявен за издирване в същия ден. Мъжът се е прострелял със законно притежавания си пистолет. Трупът е закаран за аутопсия в кюстендилската болница. По случая е образувано досъдебно производство. Уведомен е дежурен прокурор.

Вчера в Бобов дол пред жилищен блок е открит трупът на 32-годишен мъж . Трупът е закаран за аутопсия в кюстендилската болница, образувано е досъдебно производство по случая в РУ Бобов дол.

През изминалата нощ в животновъдна ферма в землището на с.Долна Гращица е открит трупът на 49-годишен мъж, при извършения оглед на място следи от насилие не са установени. Образувано е досъдебно производство по случая в РУ Кюстендил. Уведомен е дежурен прокурор.

2 пожара с материални загуби са гасили екипи на РСПБЗН в края на миналата седмица в областта.

В Кюстендил е изгоряло улично ел.табло поради късо съединение; на ул. „Дупнишко шосе“ е изгоряла предната част на паркиран автомобил „Ивеко“ – платформа. Причините за възникването на този пожар изяснява РУ Кюстендил.