Бързо полицейско производство е започнато вчера в РУ Бобов дол за управление на МПС след употреба на алкохол. Водачът на л.а. „Фиат“ е проверен с техническо средство, резултатът е 1.90 промила. Отказал е да му бъде взета кръв за анализ. Задържан е с полицейска заповед в ареста на РУ Бобов дол – 40-годишен е и е от столицата.

Досъдебно производство е започнато вчера в РУ Кюстендил за притежание на наркотични вещества. Служителите извършили проверка на 17-годишен младеж на ул. „Раковски“ в града, от него е иззета опаковка с канабис. Видът на наркотика е установен с полеви наркотест. За случая е уведомен дежурен прокурор.

Вчера в РУ Кюстендил е заявена кражба на 150 лв. от търговски обект в кв. „Изток“. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера в РУ Кюстендил е заявена кражба на пари и златни накити от апартамент в града. Дежурна полицейска група е извършила оглед на местопроизшествието, проникването в жилището е осъществено чрез взлом. По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Снощи в РУ Дупница е подаден сигнал от 83-годишна жена, че е станала жертва на телефонна измама. По домашния телефон й се обадил мъж, който се представил за следовател и поискал съдействие за залавянето на измамници. Уверил я, че домът й е под наблюдение, ще бъде заснето както даването на парите, така и хората, които ще ги вземат…Възрастната жена спазила указанията, хвърлила 4000 лв през терасата си. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.