28-годишен мъж е задържан вчера от служители на РУ Бобов дол за притежание на наркотично вещество. При извършена проверка от него са иззети 2 опаковки канабис. Видът на наркотичното вещество е установен с полеви наркотест. По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

2 досъдебни производства са започнати в края на миналата седмица в РУ Дупница за престъпления, свързани с наркотици. В помещение на затворническото общежитие в Самораново е открита опаковка канабис, изтърпяващ наказание е съхранявал амфетамин. Видът на наркотичните вещества е установен с полеви наркотест. За случаите е уведомен дежурен прокурор.

Вчера в РУ Дупница е заявена кражба на 2 мобилни телефона от автомобил, който е бил паркиран на паркинг в парк „Рила“ в града; в землището на гр. Сапарева баня е повредена чужда собственост – отрязани са 4 греди от новострояща се селскостопанска постройка. Извършен е оглед от дежурна полицейска група на местопроизшествията, започнати са досъдебни производства по случаите.

Вчера в РУ Рила е заявена кражба на юзда и звънци от помещение в бившия стопански двор в Кочериново. Проникването е осъществено чрез взлом. По случая е започнато досъдебно производство.

В края на миналата седмица екип на РСПБЗН – Кюстендил е гасил пожар, възникнал в л.а. „Ауди“. Причинина за пожара е техническа неизправност, унищожени са ел.проводници и гумени съединения.

Екип на РСПБЗН – Дупница е гасил пожар в Бобошево – късо съединение е причинило запалване в улично ел.табло.