Товарен автомобил „Мерцедес“, обявен за откраднат в Италия, са открили служители на РУ Бобов дол в автоморга в с. Големо село. Автомобилът е иззет с протокол за доброволно предаване. Автомобилът е открит вчера по време на проведена специализирана операция за противодействие на престъпленията спрямо МПС. За случая е уведомен дежурен прокурор от ОП – Кюстендил. Работата по случая продължава РУ Бобов дол.

Служители на РУ Дупница са установили вчера 21-годишен местен жител, който е унищожил общинско имущество в парк „Рила“ в града.

Деянието е заявено в полицията на 27 юли. Материалите са докладвани на РП – Дупница, работата по случая продължава, изяснява се съпричастност на младия мъж и към други противозаконни деяния.

Бързо полицейско производство е започнато в РУ Кюстендил за управление на нерегистрирано четириколесно превозно средство от неправоспособен водач. Снощи около 21.00 ч е установено от служители на РУ Кюстендил 14-годишно момче да управлява АТВ-то по ул. „София“ в града. Случаят е докладван на дежурен прокурор.

3 пожара са гасили вчера екипи на РСПБЗН в Кюстендилска област. Щети е нанесъл пожар в къща в гр. Бобошево.Изгорели са бяла, черна и компютърна техника, дограма, 12 кв. м гипсокартон на таван. Причина за възникването на пожара е забравен нагревателен уред. Няма пострадали хора. Пожарът е угасен от 2 екипа на РСПБЗН – Дупница, спасена е останалата част от къщата.