2 бързи полицейски производства са започнати вчера в РУ Кюстендил – за нарушаване на заповед на Кюстендилския районен съд за незабавна защита и за управление на МПС след употреба на алкохол.

Вчера кюстендилски полицаи са задържали 25-годишен мъж за неизпълнение на заповед за незабавна защита на КРС в полза на жената, с която е живял на семейни начала. Около 16.00 ч на ул. „Гороцветна“ в града й е нанесъл психически и физически тормоз.

25-годишният мъж ще остане 24 часа в полицейския арест, той е известен на полицията с множество противозаконни деяния. За случая е уведомен дежурен прокупрор-

33-годишен водач на л.а. „Фолксваген“ е установен от дупнишки полицаи да управлява след употреба на алкохол. Проверката е извършена по ул. „Симеон Велики“, дрегерът е отчел резултат 1.74 промила алкохол в издишания въздух. За случая е уведомен дежурен прокурор.

Вчера собственик на ливада в землището на с. Пиперков чифлик е заявил в РУ Кюстендил, че имота му е окосен и зелената тревна маса е отнета. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежерен прокурор.