В края на миналата седмица кюстендилски полицаи са задържали двама мъже за повреждане на чужда собственост. В петък призори в явно нетрезво състояние те са счупили стъкло на входна врата на магазин за акумулатори в града. Престояли са 24 часа в полицейския арест. По случая е започнато досъдебно производство,уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица е започнато бързо полицейско производство за управление на МПС след употреба на алкохол. Служители на РУ Рила са извършили проверка на л.а. ВАЗ в с. Пороминово, водачът 35-годишен мъж от Благоевградско е управлявал с 0.65 промила алкохол, резултатът е отчетен с дрегер, и в условията на отнето СУМПС.

Вчера в района на с. Коняво 50-годишен водач на л.а. „Пежо“ е причинил ПТП, сам участник в движението е. Закаран е в кюстендилската болница за оказване на здравна помощ. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера в РУ Бобов дол е заявена кражба на акумулаторни батерии, велосипед, шлайфмашина, бормашина и други вещи от къща в с. Мало село, проникването в имота е осъществено чрез взлом. Местопроизшествието е обслужено от дежурна полицейска група, по случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица в РУ Кюстендил са заявени кражба на земеделски инвентар от къща край града, проникване в чужда собственост в с. Жабокрът, където са счупени врати прозорци и инвентар. По случаите са започнати досъдебни производства, уведомен е дежурен прокурор.

Досъдебно производство за умъртвени 2 кучета в с. Четирци. Огледът е извършен с участието на ветеринарен специалист. За случая е уведомен дежурен прокурор.