Двама мъже в с. Ресилово са нанесли средна телесна повреда  на техен съсед. След спор баща /54 г./ и син /35 г./ нанесли побой на 69-годишен мъж.  Пострадалият е настанен в дупнишка болница с 2 счупени ребра и крак. Без опасност за живота е. Двамата мъже са задържани за 24 часа. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера кметът на с. Гирчевци е подал сигнал в РУ Кюстендил, че в трап в селото са открити труповете на 4 кози и 4 ярета. Местопроизшествието е обслужено от дежурна полицейска група, труповете на животните са предоставени на ОДБХ – Кюстендил, по случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера служители на РУ Кюстендил са установили 50-годишен мъж в кв. „Изток“, който е нарушил карантина. Той се е завърнал преди 10 дена от чужбина. По случая е образувана преписка, материалите са докладвани на РП – Кюстендил.

През изминалото денонощие екипи на РСПБЗН са гасили 6 пожара в Кюстендилска област, посетили са 3 обекта за оказване на техническа помощ. Единият от пожарите е нанесъл щети – в с. Жиленци късо съединение в работилница е причинило запалването, изгорели са 2 кошера, 60 пъдпъдъка, инструменти. Няма пострадали хора.

Другите 5 пожара са причинени поради небрежност, горели са сухи треви и храсти. Пожарът в землището на Бобов дол се е развил върху площ 100 дка сухи треви и храсти и е обхванал низово гора – 195 дка. Угасен е от екипи на РСПБЗН от Кюстендил, Бобов дол, Дупница и горски служители. Щети не са допуснати.