Вчера край Кюстендил е извършен грабеж от трима мъже – те нападнали 44-годишен софиянец и му отнели портмоне със 700 лв. Пострадалият е подал сигнал в полицията и при проведените незабавни издирвателни дейности извършителите са установени. Единият е от Дупница/19 г./, другият е от Кюстендил/34 г./, третият е непълнолетен кюстендилец. Пълнолетните са задържани с полицейска заповед в ареста на РУ Кюстендил. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера в РУ Дупница е започнато досъдебно производство за пвреждане на чужда собственост – след подаден сигнал за повредена задна врата на л.а.“Волво“, служителите са установили извършителя – 26-годишен дупничанин, работата по случая продължава.

В края на миналата седмица в РУ Дупница са започнати 2 досъдебни производства за нерегламентирано присъединяване към електропреносната мрежа. Обектите са в гр. Бобошево, уведомен е дежурен прокурор.

Бързо полицейско производство е започнато вчера в РУ Дупница за управление на МПС след употреба на алкохол. 54-годишен водач на л.а. БМВ е бил зад волана с 1.76 промила алкохол в издишания въздух. Пътните полицаи са извършили проверката на пътя между селата Усойка – Джерман. Тестът е направен с техническо средство. За случая е уведомен дежурен прокурор.

Бързо полицейско производство е започнато вчера в РУ Кюстендил за управление на мотоциклет, който не е бил регистриран по надлежния ред.Мотоциклетът е бил управляван от 18-годишен кюстендилец. Пътните полицаи са извършили проверката в района на с. Коняво.

35-годишен мъж е счупил стъкло на прозорец на хотел в гр. Сапарева баня в края на миналата седмица. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Дупница.

В края на миналата седмица в РУ Кюстендил са заявени срязани гуми на товарен автомобил, който е бил на паркинг в града и счупен калник и повредена врата на л.а. „Рено“, който е бил на паркинг пред кафене в града. Местопроизшествията са обслужени от дежурни групи, започнати са досъдебнни производства по случаите.

В края на миналата седмица в РУ Дупница е заявена кражба на инструменти от вила в с. Усойка. По данни на собственика проникването е осъществено през незаключена врата на тераса. По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица са гасени 8 пожара от екипи на РСПБЗН в Кюстендилско. Всички са причинени поради небрежност, материални загуби не са допуснати.