57-годишен мъж е задържан от дупнишки полицаи в края на миналата седмица. Той е извършил кражба на медни съдове от къща в с. Блажиево, като е проникнал в имота чрез взлом. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

Бързо полицейско производство е започнато в РУ Дупница в края на миналата седмица за управление на МПС след употреба на алкохол. Служителите са установили 30-годишен водач на л.а. Нисан да управлява след употреба на алкохол. Дрегерът е отчел резултат 1.29 промила. Проверката е извършена в района на пътен възел Бобошево.

Вчера в РУ Бобов дол е задържан 60-годишен местен жител за хулиганство – възпроизвел е изстрели в центъра на града със законно притежавания си газов пистолет. По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера в РУ Рила е постъпил сигнал за увреждане на чужда собственост – счупено е огледало на л.а. „Опел“ в гр. Кочериново. По случая е започнато досъдебно производство.

В края на миналата седмица екипи на РСПБЗН са гасили 3 пожара, материални загуби не са допуснати.

Тази сутрин – около 6.30 ч в района на Дупница, преди местността „Крушовица“, товарен автомобил, пътуващ от Кюстендил в посока Дупница и управляван от 54-годишен албански гражданин е заседнал в крайпътно дере – водачът е загубил контрол над автомобила. Тестът му за употреба на алкохол е отрицателен, не е пострадал. Щети за превозвания товар няма. Произшествието е обслужено от пътни полицаи от Дупница.