49-годишен мъж е задържан от кюстендилски полицаи в края на миналата седмица за незаконно притежание на боеприпаси и акцизни стоки. При извършени процесуално-следствени действия в 2 имота в града са открити и иззети 39 ловни патрона и 44 кутии цигари без български акцизен бандерол. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

26-годишен водач на л.а. „Фолксваген“ е отказал при извършване на проверка от пътни полицаи да бъде тестван за употреба на алкохол и наркотични вещества, последвал обиск от него е иззета саморъчно направена цигара, която при направения полеви наркотест е реагирала на канабис. 26-годишният е задържан с полицейска заповед за 24 часа. По случая е започнато бързо полицейско производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

2 бързи полицейски производства са започнати в РУ Дупница в края на миналата седмица за управление на МПС след употреба на алкохол и наркотични вещества – 29-годишният водач на л.а. „Рено“ е управлявал след употреба на наркотично вещество, 30-годишният водач на БМВ е управлявал след употреба на алкохол, дрегерът е отчел резултат 2.52 промила. За случаите е уведомен дежурен прокурор.

При инцидент в дискотека в град Сапарева баня в събота призори са пострадали 2-ма мъже, единият е с разкъсна рана на ухото, другият – с комоцио. Настанени са за лечение в дупнишка болница, по случая е започнато досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

8пожара са гасили екипи на РСПБЗН в Кюстендилско в края на миналата седмица. Един от тях е нанесъл щети –изгорял е двигателен отсек на л.а. „Мерцедес“, който е бил паркиран на ул. „Хан Крум“ в Дупница. Причините за възникването на пожара изяснява РУ Дупница.