Дупнишки полицаи са установили водач да управлява автомобила си след употреба на наркотично вещество.Той е задържан за 24 часа. Проверката пътните полицаи извършили около 19.30 ч в града. Водачът на л.а. „Тойота“, 44-годишен кюстендилец, е управлявал след употреба на амфетамин. Тестът е направен с техническо средство. При последвалата проверка и в автомобила са открити 2 пликчета с амфетамин – общото им тегло е 8.124 г. Видът на наркотика е установен с полеви наркотест. Започнато е досъдебно производство в РУ Дупница. За случая е уведомен дежурен прокурор.

Снощи дупнишки полицаи са задържали 33-годишна местна жителка за притежание на наркотични вещества, от нея са иззети опаковка марихуана, топче кокаин и опаковка амфетамин. Видът на наркотичните вещества е установен с полеви наркотест. Проверката служителите извършили на ул. „Поп Харитон“ в града. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера при извършени процесуално-следствени действия в дома на 29-годишен дупничанин полицаи са открили и иззели 2 опатовки с амфетамин. Обитателят на жилището е задържан за 24 часа в полицейсдкия арест. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера екипи на ПБЗН са оказали помощ по отстраняване на катастрофирал товарен автомобил на ГП Е 79 и събиране на опасно вещество – живак от счупен термометър в къща в с. Джерман, гасили са пожар в къща в с. Тополница, причинен поради строителна неизправност в комин, няма пострадали хора.