Днес, малко преди 10.00 ч, е бил блъснат 18-годишен велосипедист . в Кюстендил. 57-годишен водач на л.а. „Опел“ е навлязъл неправилно в пешеходната зона на централната част на града, при слизане от автомобила на пътничка е ударен движещият се велосипедист. Оказана му е медицинска помощ от спешния център – с охлузни наранявания е.

Работата по изясняване и документиране на инцидента продължава от служители на сектор „Пътна полиция“ – ОДМВР.

Двама извършители на кражба от къща в с. Фролош са задържани от рилски полицаи. Кражбата на мотокултиватор, тример, казан за ракия, казани за изваряване от 80 и 20 литра е заявена вчера в РУ Рила. По данни на заявителя деянието е извършено за времето от 22 до 23 юли. Проникването в къщата е осъществено чрез взлом. При проведените специализирани действия служителите са задържали извършителите – единият е 44-годишен дупничанин, другият – 41-годишен от с. Джерман. Те ще останат 24 часа в полицейския арест. По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера пътни полицаи от Дупница при проверка са установили 42-годишен неправоспособен водач на л.а. „Фиат“ да управлява автомобила с регистрационни табели, издадени за друго МПС. По случая е започнато бързо полицейско производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера служители от Пункта за регистрация и технически контрол в Дупница при обработка на документи за транзитна регистрация на л.а. „Киа“ са установили, че автомобилът е обявен за издирване чрез Шенгенската информационна система. По случая е образувана преписка в РУ Дупница.

Вчера при пожар в къща в с. Горна Брестница е пострадал 69-годишният собственик. Избухнала е бутилка с газ за битови нужди.

Пострадалият е закаран за лечение в столична болница, с опасност за живота е. Пожарът е угасен от РСПБЗН – Кюстендил, нанесени са сериозни материални щети, спасени са сграда и навес- барбекю.

По случая е образувано досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.