В края на миналата седмица в Кюстендилска област са установени 3 престъпления, свързани с наркотични вещества – управление на МПС след употреба и притежание. Започнати са бързи полицейски производства по случаите. Трима души са задържани с полицейски заповеди за по 24 часа. Двама от тях са установени от служители на РУ Рила, третият е задържан от служители на РУ Кюстендил, той е притежавал 6 опаковки канабис.

2 ПТП са възникнали в края на миналата седмица в Кюстендилска област. Пострадала е 22-годишна водачка на л.а. „Мерцедес“, тя е загубила контрол над автомобила и се е преобърнала встрани от АМ „Струма“, със счупена ключица е. Тестът й за употреба на алкохол е отрицателен. В Дупница водач на багер е нарушил правилата за движение и е причинил смъртта на 79-годишна жена. По случаите са започнати досъдебни производства в РУ Дупница.

В края на миналата седмица в РУ Дупница е задържан с полицейска заповед за 24 часа 44-годишен мъж за нарушение на заповед за защита от домашно насилие. По случая е започнато досъдебно производство.

През нощта на 25 срещу 26 май екип на РСПБН – Кюстендил, е гасил пожар в с. Слокощица. Горели са 2 автомобила „Мерцедес“ и „Ауди“. Аудито е напълно изгоряло, на мерцедеса са нанесени значими щети. Причина за пожара е умисъл. Започнато е досъдебно производство по случая в РУ Кюстендил.