Две досъдебни производства са започнати вчера в РУ Дупница за престъпления срещу интелектуалната собственост. Проверката е извършена от служители на Патентното ведомство и местни полицаи. В 2 магазина в Дупница са открити общо 37 артикула, носещи без разрешение авторски световни марки. За случаите е уведомен дежурен прокурор.

Снощи при ПТП е пострадал 17-годишен младеж. Той е бил блъснат от л.а. „Мерцедес“ на околовръстния път на Кюстендил – в близост до кв. „Изток“, снощи. Оказана му е помощ в кюстендилската болница, със счупена ръка е. Автомобилът е бил управляван от гражданин на Северна Македония. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера дупнишки полицаи са задържали 32-годишен водач на л.а. „Опел“ за управление след употреба на наркотично вещество. Проверката е извършена с техническо средство на ул. „Св. Иван Рилски“ в града. По случая е започнато бързо полицейско производство, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера в РУ Кюстендил е заявена кражба на капак от казан и външни тела за климатици от къща в с. Пиперков чифлик. Местопроизшествието е обслужено от дежурна полицейска група, започнато е досъдебно производство по случая.