31-годишен мъж е задържан вчера от кюстендилски криминалисти за извършена кражба. Той се възползвал от това, че водачът на фирмен автомобил го оставил закратко без надзор, и отнел наличните в кабината 50 лв. По случая е започнато бързо полицейско производство в РУ Кюстендил. Уведомен е дежурен прокурор.

Вчера в РУ Кюстендил е задържан 21-годишен мъж за опит да извърши кражба на козметични продукти от магазин в града на стойност 117 лв.

Работата по случая продължава, изяснява се съпричастност на задържания и към други противозаконни деяния.

Вчера в РУ Кюстендил е заявена кражба на законно притежаван пистолет от къща в града. Оръжието е било в каса. Местопроизшествието е обслужено от дежурна полицейска група, започнато е досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера в РУ Дупница е заявена кражба на охранителни камери от паркинг на търговски обект в града. По случая е започнато досъдебно производство.

Вчера екипи на РСПБЗН са гасили 13 пожара. Щети е нанесъл пожарът в Дупница – по пътя за Вангелова чешма, изгоряла е барака, 20 кв. м покривна конструкция и 20 бали фураж. Пожарът е причинен поради небрежно боравене с открит огън.