В края на миналата седмица кюстендилски полицаи са иззели от 49-годишен мъж 497 грама сух нарязан тютюн без български акцизен бандерол. Проверката е извършена на ул. „Раковски“ в града. По случая е започната предварителна проверка в РУ Кюстендил.

На 8 декември призори автопатрул на РУ Кюстендил е изпратен по сигнал за побой в заведение в центъра на града, причинителят на инцидента -28-годишен от с. Слокощица и негов приятел/28 г. от Кюстендил/, също участник в хулиганската проява, са опитали да осуетят проверката, оказали са неподчинение и съпротива при задържането. Мъжът от с. Слокощица отправя закани за убийство чрез запалване към единия от служителите, нанася му и удари. Той е известен на полицията с множество противозаконни деяния. Двамата мъже са задържани в ареста на РУ Кюстендил – единият за 72 часа, другият за 24 ч .По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Бързо полицейско производство е започнато в РУ Кюстендил в края на миналата седмица за управление на МПС след употреба на алкохол. Провереният водач на л.а. „Фолксваген“ е на 54-години и е от с. Блатец. Дрегерът е отчел резултат 2.76 промила алкохол в издишания въздух.

В края на миналата седмица в РУ Дупница е заявена кражба на пари от апартамент в града. Местопроизшествието е обслужено от дежурна полицейска група, започнато е дознание по случая.