Вчера 77-годишен кюстендилец е станал жертва на телефонна измама. Той е въведен в заблуждение по телефона от мъж, който се е представил за служител на полицията, поискал съдействие за залавянето на измамници. Трябвало да им даде наличните си пари. Възрастният мъж се доверил и предал торбичката с 9000 лв. на непознат мъж на улицата, в близост до дома си. Два часа по-късно е уведомил полицията за случилото се. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

 

Напомняме: Както и да се представят обадили се по телефона, щом искат пари, това е измама. Призоваваме: Не давайте пари на непознати! Полицията не изисква съдействие от гражданите чрез даване на пари! Препоръчваме: Не дръжте големи суми пари вкъщи!

 

При обаждане по телефона от лица, които се представят за полицаи, прокурори, лекари и искат пари, не се доверявайте! Звънете на тел. 112! Спешният телефон 112 се избира без код.

 

 

Вчера пътни полицаи от Дупница са установили водач на л.а. „Пежо“ да управлява след употреба на алкохол, дрегерът е отчел резултат 2.66 промила. Проверката е извършена на ул. „Венелин“ в града около 17.00 ч. По случая е започнато бързо полицейско производство в РУ Дупница.