Снощи в полицията в Кюстендил е постъпил сигнал от дежурен лекар в болницата, че са обслужили адрес да окажат помощ на пострадало дете в асансьор в града. Въпреки опипите им да бъде реанимирано, детето е починало.

Последвал е оглед от дежурна полицейска група на място, снети са свидетелски показания и е установено, че детето е пътувало само в асансьора с велосипеда си. Няма данни за насилие.

Живееща във входа жена е чула викове, минути след като асансьорът е тръгнал. Тя е подала сигнала и в ЦСМП.

По случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Снощи на пътя Кюстендил – Дупница, е възникнало ПТП между трактор „Беларус“, управляван от 43-годишен водач, и л.а.“Лада“. Тракторът, излизайки от черен път, е отнел предимство на лекия автомобил, водачът и пътничката в лекия автомобил са леко пострадали и са обслужени от ЦСМП Дупница. Пробите за алкохол на двамата водачи са отрицателни. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Дупница.

2 бързи полицейски производства са започнати в РУ Дупница срещу водачи на МПС, единият е проверен в района на с. Сапарево, управлявал е мотопед без регистрационни табели и е неправоспособен, той е на 33 години, другият водач е проверен на пътя Кюстендил – Дупница, управлявал е джип „Тойота“ след употреба на алкохол, дрегерът е отчел резултат 1.62 промила.