Абитуриентите на Кюстендил въпреки, че няма да имат абитуриентски бал или поне не и такъв какъвто са си го представяли все пак завършиха 12 клас, макар и с цената на електронното обучение.

Без значение дали иновативното обучение по време на кризата с Коронавируса е било ефикасно и пълноценно, завършващите средно образование трябва да се явят на матура.

Във странното време в което живеем при провеждането на зрелостните изпити училищата взимат нетипични мерки. Сградите се дезинфекцират, спазват се санитарохигиени изисквания и мерки, отстояния, маски, мери се температура, пропускателен режим в колона по един и т.н.

снимка: интернет

Абитуриентите в Кюстендил успяха да се възползват по най-добрият начин от създалата се ситуация и за пореден път успяха да намерят пропуски в системата. При провеждане на изпита училищата бяха подсигурили по двама квестора във всяка стая, като за всички тях имаше маски, шлемове и престилки. Находчивите младежи успяха да внедрят свои хора сред квесторите и понеже всички са маскирани, никои не усети измамата.

"Успяхме да препишем благодарение на нашите хора сред квесторите. В подходящ момент нашият човек започва да разсейва истинския квестор, което ни дава шанс да се подсетим от пищовите. При взимането на кафе и ходенето тоалетна също успяхме да се възползваме от ситуацията. Въобще нашите хора се справиха перфектно. Толкова добре играха ролите си, че към края вече се объркахме кой кой е." разказва развълнуван младеж пожелал анонимност.

За поредна година Абитуриентите на Кюстендил доказаха, че винаги са крачка напред пред квесторите като успяха и този път да препишат. По думите им преписването не е заради незнание, а е въпрос на чест и се прави за да докажат колко са изобретателни и находчиви.

 

Материала е част от социален експеримент на Кюстендил Инфо - Новините каквито биха могли да бъдат !
Нито една част от текста на може да бъда смятана за истина! Текстовете публикувани в тази рубрика са художествена измислица и не отразяват събития, действия, мнения и т.н.