Шестото издание на международния фолклорен фестивал „Шарена стомна“ събра в Добринище близо 700 изпълнители от различни клубове от цяла България и Северна Македония. Перфектно организиран, много ползотворен и обогатяващ, както откъм емоции и приятелства, така и откъм заучаване на нови автентични хора. Гост-лектори на фестивала бяха Проф. Николай Цветков от ЮЗУ „Неофит Рилски“ – Благоевград, Антоанета Асенова от НУТИ – София и Илиян Йорданов от ЛТУ – София. Нашите танцьори се възползваха от обученията и разучиха представените автентични хора от пиринска и северняшка етнографски области.

Благодарим на организаторите и лекторите! Благодарим на нашия хореограф – Тони Кенов, на когото дължим прекрасното представяне. За своето участие нашите танцьори заложиха на шопските танци, които поднесоха съвместно с атрактивното участие на талантливите ни певици Елеонора Божанова и Веселина Сиракова, които бяха и гост-изпълнители на фестивала. Поредния съвместен творчески проект, който бе представен с много настроение и спечели аплодисментите на публиката в китното планинско градче.

На 30 септември в залата на Общински драматичен театър Кюстендил кюстендилската публика ще може да види най-мащабния съвместен проект на формацията. ТФ „Партньори“, Елеонора Божанова, Веселина Сиракова и други изпълнители си партнират в „Носталгия“ - спектакъл за продадените мечти.