С подписка и със свидетелски показания, съседи изразяват подкрепа за обвиняемия, който изрази съжаление за действията си, провокирани от поредната шумна сбирка при съседа си

Окръжен съд – Кюстендил отмени протоколно определение на Районен съд – Кюстендил, с което е взета най- тежката мярка за неотклонение - „Задържане под стража“, по отношение на 49- годишен обвиняем за хулиганство и произвеждане на изстрели с газов пистолет, като вместо него постанови: взема мярка за неотклонение – „Подписка“. В днешното съдебно заседание бяха представени свидетелски показания от съседи на обвиняемия и пострадалия, в чийто двор са произведени изстрелите, както и подписка от живеещите на ул. „Власина“ и в квартала, в защита на обвиняемия. Пред тричленния състав на Окръжен съд – Кюстендил, обвиняемият изрази съжаление за действията си, като заяви, че е бил провокиран от поредното шумно събиране в двора на съседа му. Окръжна прокуратура – Кюстендил също пледира за по – лека мярка за неотклонение. 

От събраните на досъдебното производство доказателства, в т. ч. показанията на разпитаните свидетели, може да се направи обосновано предположение за авторство на деянието, но не съществува реална опасност обвиняемият извърши друго престъпление или да се укрие. Той е неосъждан, трудово ангажиран и има постоянен адрес в гр. Кюстендил, се посочва в мотивите на съда.

Определението на Окръжен съд – Кюстендил, с което по отношение на обвиняемия бе взета мярка за неотклонение „Подписка“ е окончателно и подлежи на незабавно изпълнение.