Горещото време не попречи да се проведе втората танцова работилница, в която се включиха членове на Танцова формация „Партньори“, родители, баби и дядовци, гости на Кюстендил и наши съграждани. Дългото хоро бе водено от най-малките възпитаници на формацията.

На открито, пред детския отдел на Регионална Библиотека всички заедно танцуваха популярни български хора под ръководството на хореографа на ТФ „Партньори“ Тони Кенов . Акцент на работилницата бяха едни от най-популярните български хора, както и традиционни такива от съседните Сърбия и Румъния.

"Важно е да пазим традициите и фолклора си и да го предаваме на децата. А най-сигурния и правилен начин е чрез личния пример и взаимното забавление и удоволствие. Това е основната идея на „Партньори“ за естествено и трайно „заразяване“ с любов към българските традиции и култура."

Организатори на работилницата са ТФ „Партньори“. Тя се изпълнява в рамките на проект „Ръка за ръка с нашите деца“, с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура” по програма „Любителско творчество ‘22".