Наказание „лишаване от свобода“ за срок от 2 години, изпълнението на което се отлага за изпитателен срок от 5 години, „глоба“ в размер на 5 000 лв. и отнемане в полза на държавата на МПС – „Ауди Q7“, определи Районен съд – Кюстендил по отношение на кюстендилката Ц. С. Съдът одобри споразумението постигнато между Районна прокуратура – Кюстендил и защитата на подсъдимата.

Ц. С. / на 44 г. / се призна за виновна в това, че на 01.05.2023 година в с. Багренци, Община Кюстендил, чрез използване на МПС – лек автомобил „Ауди Q7“ , с цел да набави за себе си имотна облага, противозаконно подпомага 10 чужденци / китайски граждани / да преминават в страната в нарушение на закона. Определението на РС – Кюстендил е окончателно и не подлежи на обжалване.

Съдът отмени взетата по отношение на обвиняемата мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Определението подлежи на незабавно изпълнение, както и на жалба, и протест пред Окръжен съд – Кюстендил в 7- дневен срок.

Районен съд – Кюстендил приспада при изпълнение на наказанието, времето през което обвиняемата Ц . С. е била задържана с мярка за неотклонение „Задържане под стража“ или друга такава по Закона за МВР. Определението подлежи на жалба и протест пред Окръжен съд в 15- дневен срок.